На Харківщині медичні огляди пройшли більше трьох тисяч демобілізованих - Михайло Черняк

04.07.2016 14:10 Суспільство
Фото: uanews.io Фото: uanews.io
Під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка 1 липня в ході наради були обговорені питання медичного забезпечення учасників АТО.

За словами заступника голови ХОДА, на виконання положень Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» в області з 23 травня по 23 червня 2016 року було проведено місячник «Дні здоров’я» для учасників антитерористичної операції.

Він також повідомив, що за підсумками наради буде підготовлено відповідне доручення голови обласної державної адміністрації, де відображатимуться всі питання учасників АТО, які потребують вирішення. Вони стосуються в тому числі й психологічної підтримки та диспансеризації (за необхідністю) учасників антитерористичної операції.

У свою чергу головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Юрій Федченко повідомив, що під час місячника «Дні здоров’я» додатковими медичними оглядами охоплено 3 180 осіб, або 60 % від загальної кількості демобілізованих, у тому числі 1 355 (43,3 %) - в районах області і 1 825 осіб (82,9 %) - в місті Харкові.

Окрім того він додав, що за результатами медичних оглядів на лікування до стаціонару направили 174 учасники АТО, амбулаторну допомогу надали 668-м, 17 бійцям провели зубне протезування, в санаторних закладах оздоровлено 15 учасників АТО, ще 260-м видані санаторно-курортні довідки.

Окрім місячника «Дні здоров’я», Департаментом охорони здоров’я ХОДА з березня цього року організовувалися виїзди поліпрофесійних бригад у 28 районів області. Медики оглянули 460 учасників АТО.

Станом на 15 червня 2016 року, згідно з останнім реєстром, у Харківській області чисельність демобілізованих становила 5 331 особу, у тому числі 3 129 осіб в районах області та 2 202 - в місті Харкові.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта