Першу угоду про співробітництво громад підписали на Харківщині

22.03.2017 15:50 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
22 березня у Великому Бурлуку голови п'яти сільрад та однієї селищної підписали першу угоду в області про співробітництво громад.

Тепер громади спільними зусиллями зможуть вирішувати проблеми, які поодинці їм були не під силу. На кшталт відремонтувати дорогу, купити техніку, вирішити проблему сміття та інше. Робите це у правовому полі дозволяє Закон «Про співробітництво територіальних громад», прийнятий  Верховною Радою.

– Закон «Про співробітництво територіальних громад» ухвалений три роки тому. Це механізм, який дає можливість громадам створювати спільне комунальне підприємство, обирати напрями, що потребують підсилення, а потім разом фінансувати їх. Сільські, міські, районні ради можуть виконувати разом роботу, яка не під силу окремій громаді, – зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов.

Завдяки підписаній угоді  28 населених пунктів шести сільських рад, у яких проживає майже 11 тисяч чоловік, спільно втілюватимуть проект «Тільки разом зробимо село привабливим».

Документ скріпили своїми підписами ініціатор підписання Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко, Підсереднянський сільський голова Микола Шевченко, Першогнилицький сільський голова Микола Віцота, Катеринівський сільський голова Сергій Бахмет, Григорівський сільський голова Андрій Чернявський і Хатнянський сільський голова Володимир Бреславський.

– Бути ініціатором підписання угоди спонукала можливість створення безпечних та комфортних умов для жителів, – наголосив  Віктор Терещенко. – Минулого року великою проблемою для нас було скошення трави на узбіччях, а взимку посипання тротуарів та розчищення доріг. Спеціальної техніки в районі не вистачало, а та, що в нас була, зношена майже на 100 %.

Реалізація спільного проекту допоможе вирішити актуальні проблеми району: покращити санітарні умови в населених пунктах, своєчасно вивозити тверді побутові відходи, обкошувати узбіччя доріг, утримувати в зимовий період дороги належному стані.

Власникам худоби, знищеної через АЧС на Харківщині, виплатили гроші

– Завдання, яке переслідує цей проект, – придбання необхідної техніки і знаряддя для вивезенню сміття, що будуть обслуговувати населені пункти, покращення санітарного стану територій та їх благоустрою, – зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов. – Наступним кроком стане утворення спільного комунального підприємства, яке обслуговуватиме ці населені пункти.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта