На Харківщині понад двадцять сімей отримають гроші на няню

15.05.2019 09:00 Суспільство
Фото: 112 Україна Фото: 112 Україна
В області сім'ї почали користуватися державною допомогою «Муніципальна няня».

Станом на 14 травня на Харківщині до відділів соцзхисту за цією послугою звернулися 24 родини. Більшість сімей із Харкова. Лише одна — із Люботина.

Про це "СК" розповіла начальник управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Людмила Гончарова.

Безповоротна допомога від держави прив’язана до прожиткового мінімуму для дітей і становить 1 626 гривень.


Нагадаємо, послугою «Муніципальна няня» можуть скористатися сім'ї, які виховують дітей до трьох років. Батьки самостійно обирають няню, укладає з нею цивільно-правовий договір, який, до слова, не потребуватиме нотаріального завірення. Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня».

Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорта мами, підтверджувальні документи про оплату послуги няні (виписка з банківського рахунка, розрахункова квитанція тощо).

Жінка, яка прагне офіційного працевлаштування в сім’ї по догляду за дітьми, має оформити ФОП (фізична особа-підприємець КВЕД 97.00, КВЕД 88.91/юридична особа-підприємець КВЕД 78.20, КВЕД 85.10) та відкрити рахунок в банку, на який надходитиме її заробітна плата.