Навчання для сільських голів готують на Харківщині

29.09.2016 04:00 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
28 вересня у Харкові Асоціація органів місцевого самоврядування Харківщини підписала угоду про співпрацю з Університетським консорціумом.

Останній складається із 32 навчальних закладів, спеціалісти яких будуть працювати з новоствореними територіальними громадами в області.

Також консорціум сприятиме підвищенню рівня написання інфраструктурних проектів, які не тільки показують проблеми та потреби села, а й за допомогою яких органи місцевого самоврядування можуть залучити додаткові грантові або бюджетні кошти.

- Сьогодні для того, щоб проводити реформи місцевого самоврядування, потрібні підготовлені люди, - зазначив президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - Тому мета угоди - налагодити постійне навчання та співпрацю місцевих органів та науковців, аби разом планувати розвиток органів місцевого самоврядування, особливо громад, готувати якісні проекти їх розвитку та забезпечення конкурентоздатності. 

Наприклад, на минулому тижні в області з'явився новий американський проект DOBRE, який буде надавати підтримку територіальним громадам, у тому числі і фінансову. За словами голови облради, для цього громади, у свою чергу, повинні підготувати проекти, серед яких проведуть конкурс. А для їх грамотного написання необхідна допомога фахівців Консорціуму. 

Документ про співпрацю підписаЛИ Сергій Чернов І Людмила Бєлова, директор ХарРІ НАДУ, президент Університетського консорціуму.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта