Назвали найбільш оплачувані професії на Харківщині

06.03.2017 15:38 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
За даними державної служби статистики України, середня зарплата у січні 2017 року склала 6008 гривень, зокрема на Харківщині ця сума сягла - 5263 гривень.

Так, за даними Держстату найбільші зарплати в Україні отримують працівники авіаційного транспорту - 27 252 гривень.

На другому місці за рівнем зарплат працівники фінансової та страхової сфери, вони отримують  11 092 гривень. Замикають трійку працівники сфери інформація та телекомунікації, їх середня зарплата - 10  210 гривень.

- Зараз усі вакансії, які представлені на ринку праці повинні бути не нижче прийнятої законної мінімальної плати - це 3200 гривень, - розповів заступник директора обласного центру зайнятості Харківської област Анатолій Толстих. - Як правило середня зарплата у області сягає 4 000 тисяч гривень і вище.

За його словами, сьогодні по 10 000 гривень отримують кваліфіковані верстатники, а також гарні зарплати і в ІТ-сфері, які отримують на порядок більше.

Також, за інформацією центру зайнятості, найбільший попит серед роботодавців мають кваліфіковані робітники з інструментом - слюсарі, токарі, електрогазозварники, водії, швачки, робітники з ремонту, робітники з обслуговування обладнання і машин.

Відомі найбільш затребувані професії на Харківщині

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта