Новий центр для місцевого самоврядування відкрився у Харкові

25.05.2017 08:04 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Центр надаватиме допомогу об’єднаним громадам у вирішенні організаційних питань, роботі з регіонального розвитку, територіального планування тощо.

24 травня у Харкові, за адресою провулок Банний, 1, офіційно відкрили Харківський ЦРМС, який став 14-м регіональним центром, який було відкрито цього року.

- Такі центри по всій країні створюються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Реалізацію проекту в нашому регіоні підтримали Харківська ОДА, обласна рада та Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові, - ідеться на сайті ХОДА.

Керівник групи управління проекту Програми «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель розповів, що у ЦРМС буде надаватися практична допомога об’єднаним громадам у розбудові спроможності, вирішенні організаційних питань у сфері децентралізації, у роботі з регіонального розвитку, територіального планування тощо. Він зазначив, що Програма – це спеціальний проект за участю багатьох донорів, серед яких Європейський Союз та 5 країн-членів ЄС: Данія, Естонія, Німеччина, Польща та Швеція.

- Чому ми втілюємо цю програму та підтримуємо реформу децентралізації в Україні? Тому що ми вважаємо, що всі ці заходи принесуть позитивні зміни населенню України, - зауважив Віктор Ветцель. - Одним з найважливіших заходів, який втілює в життя наша Програма, є створення центрів розвитку місцевого самоврядування. Адже ця установа залишатиметься юридичною особою й після завершення нашої Програми.

Директор Харківського ВП установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова вже намітила план подальших заходів. Заплановані семінари, навчальні візити до інших областей та країн, де представники ОТГ ознайомляться з позитивним досвідом створення, управління та розвитку громад.

Довідка. За даними ХЦРМС, на Харківщині планується створити 57 ОТГ. Наразі створено 6 об’єднаних громад: Старосалтівська селищна Вовчанського району, Чкаловська селищна Чугуївського району, Роганська селищна Харківського району, Мереф’янська міська Харківського району, Нововодолазька селищна Нововодолазького району та Зачепилівська селищна Зачепилівського району. Близько 15 потенційних центрів ОТГ ініціювали процес об’єднання та знаходяться в його активній фазі. 

Читайте також: Юлія Світлична зустрілася з представником НАТО

Автор: Администратор сайта