Новий зоопарк побудують у Харкові (ФОТО)

25.05.2016 14:56 Суспільство
Фото: thecity.com.ua; city.kharkov.ua Фото: thecity.com.ua; city.kharkov.ua
Контактний зоопарк має з’явитися після реконструкції зоопарку в саду Шевченка.

У Харківській мерії анонсували масштабне оновлення Харківського державного зоологічного парку. Територію закладу поділять на умовні зони, де будуть мешкати тварини одного кліматичного поясу.



Під час наради на цю тему, яке проходила у міськраді 25 травня, архітектор-розробник Майя Поливанова повідомила, що тварин розділять, умовно, по регіонах, у яких вони мешкають. У зоопарку з'являться такі зони, як Далекий Схід, Австралія, Африканська савана, Амазонський ліс, Річкові береги, Долина гепардів, Планета мавп, Королівство слонів та ін. Також передбачено будівництво великого контактного зоопарку площею 5 тис. 200 кв. м.

ПОДОРОЖ МАШИНОЮ ЧАСУ ПРОПОНУЮТЬ ТУРИСТАМ (ФОТО)

Архітектори вже визначили, які будівлі у зоопарку будуть знесені, а які - реконструйовані. Серед останніх - акваріум, приміщення, де живуть мавпи, слони, жирафи, яке, до речі, треба добудувати. Крім того, в парку обладнають господарську зону для обслуговуючого персоналу. Реконструкцію планується почати вже цього літа. 

Нагадаємо, на реконструкцію також чекає власне сад імені Шевченка. 

Довдка.  Харківський зоопарк - один з найстаріших в Україні. Його колекція налічує близько 7 тис. тварин - риб, амфібій, рептилій, птахів і ссавців - 400 видів. Територія зоосаду складає 16,8 га. Після реконструкції це буде перший в країні зоопарк європейського класу. Передбачається, що між відвідувачами і вихованцями зоопарку будуть максимально прибрані клітки й бар'єри, де це можливо. Для цього використовуватимуться, наприклад, рови з водою, так звані електропастухи тощо.

Тетяна Лісна


Автор: Администратор сайта