Нову станцію метро в Харкові почнуть обкатувати вже в кінці липня

30.06.2016 09:20 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Будівельні та оздоблювальні роботи на станції метро «Перемога» на завершальному етапі.

Про це 30 червня повідомила журналістам під час прес-туру директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Линник.

За її словами, пусконалагоджувальні роботи були розпочаті 21 червня, і зараз закінчується монтаж обладнання. Планується, що з 28 липня почнеться обкатка рухомого складу без пасажирів в інтервалі руху існуючих графіків метрополітену, - передає сайт Харківської міської ради.

«Із запуском станції проблем не буде. Ми введемо об'єкт вчасно і зробимо подарунок харків'янам до Дня міста. Станція будувалася непросто, але за останні два роки, завдяки фінансуванню з бюджету міста, вона вже майже закінчена. Будівельна готовність - 99 %. Зараз йде передача приміщень службам метрополітену. Вже призначена начальник станції, яка приймає ключі від усіх службових приміщень, де повністю закінчені роботи», - зазначила Наталія Линник.

Трамваї № 23 і 26 тимчасово змінять маршрути

Директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» розповіла, що в 2016 році з міського бюджету на будівництво було виділено 260 мільйонів гривень. На ці ж кошти ще належить упорядкувати територію на поверхні - від проспекту Перемоги по проспекту Людвіга Свободи в бік Окружної дороги - з висадкою дерев, облаштуванням тротуарів. Ці роботи будуть закінчені до 17 серпня.

Як повідомив голова наглядової ради ВАТ СБМУ «Тунельбуд» Микола Шевякін, зараз на станції постійно працюють 400-450 чоловік. «Упевнені, то здамо станцію в експлуатацію вчасно», - підкреслив він.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта