Обласна рада розподілила та виділила гроші для Балаклії

31.03.2017 07:48 Суспільство
Фото: Таісія Єрохіна Фото: Таісія Єрохіна
31 березня відбулася Х позачергова сесія Харківської обласної ради.

На ній депутати 95 голосами прийняли рішення про вжиття заходів з ліквідації НС, що склалася 23 березня у Балаклії.

Як ідеться у проекті решення Харківської обласної ради, «з метою вжиття заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею на території військової частини А-1352, розташованої у м. Балаклії Харківської області, ураховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 № 209-р «Про виділення коштів для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року у м. Балаклії Харківської області», беручи до уваги постанову Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету», відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада вирішила:

1. Харківській обласній державній адміністрації визначити Балаклійську районну державну адміністрацію розпорядником нижчого рівня коштів у сумі 100 000 тис. грн, виділених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 № 209-р «Про виділення коштів для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року у м. Балаклії Харківської області».

 

2.    Виділити Балаклійській районній державній адміністрації 10 000 тис. грн на проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за рахунок коштів резервного фонду обласного бюджету.


Як зазначив під час виступу на сесії перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, створено план, за яким будуть проходити відновлювальні та компенсаційні роботи для постраждалих у Балаклії.

 

- Гроші, які виділив і Кабмін, і облрада, у першу чергу підуть на ремонти житла як містянам, так і на ремонт обєктів соціальної сфери, - сказав Марк Беккер.

Як зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов, 12 людей із Балаклії, що постраждали від НС, уже отримали матеріальну допомогу від облради у розмірі 10-12 тис. грн, загалом до 20 тис. грн. 

Нагадаємо, На відновлювальні роботи в Балаклійському районі спрямували сто мільйонів гривень

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта