Обласна влада виходить зі складу засновників газети «Слобідський край» [ВІДЕО]

14.04.2016 09:38 Суспільство
Депутати облради сьогодні ухвалили спосіб і строки реформування друкованого видання.

Роздержавлення КП-редакція газети «Слобідський край» відбувається в рамках Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який набув чинності 1 січня цього року.

Відповідно до пункту другого частини першої статті 3 Закону, на зборах трудового колективу було ухвалено рішення про реформування шляхом виходу органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування із складу засновників з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

Також колектив прийняв рішення реформуватися у другому етапі (стаття 2 Закону) та уповноважив на ведення переговорів і укладання угод від імені трудового колективу головного редактора газети Ларису Гнатченко.

Нагадаємо, реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності Закону та другий - протягом наступних двох років.

Депутати облради сьогодні на пленарному засіданні підтримали пропозиції колективу «Слобідського краю» щодо реалізації ним свого пріоритетного права у визначенні способу реформування.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта