Великий центр профтехнічної освіти відкриється в області

29.08.2017 07:13 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
Заклад, що готуватиме спеціалістів для сфери АПК, планують створити вже цього року.

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. Він відзначив, що в регіоні вже діють три регіональних професійно-технічних центри. Триває робота зі створення ще 6 таких регіональних центрів.

«Це великі центри, в яких контингент учнів вже не 100-200, як в училищах, а близько тисячі осіб. Там є можливість покращувати матеріально-технічну базу, і ми це робимо», - сказав Анатолій Бабічев.

Харків'янам будуть відключати гарячу воду. Графік

Він повідомив, що минулого року коштом обласного бюджету для покращення бази регіональних центрів профтехосвіти було придбано два комп’ютерних цифрових тренажери для підготовки працівників сільськогосподарської техніки: водіїв і трактористів.

«Цього року завдяки спільній роботі ХОДА та Міністерства освіти і науки України ми плануємо створити один з найбільших у країні сільськогосподарських центрів професійно-технічної освіти із застосуванням нової сучасної сільськогосподарської техніки, на якій наші діти зможуть навчатися. Це дуже важливо, адже відомо, що в системі ПТУ за всі роки незалежності України техніка і матеріальна база майже не оновлювалися», - відзначив заступник голови ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта