Олександр Фельдман став членом правління організації «Релігії за мир»

20.10.2017 09:55 Суспільство
Народний депутат України, засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман обраний членом правління впливової міжнародної організації «Релігії за мир».

Відповідне рішення було ухвалено форумом міжнародної організації «Релігії за мир», який проходив 18-19 жовтня в Римі (Італія).

«Головне питання, яка обговорювали представники організації під час форуму, – як зупинити насильство, як зробити світ кращим. І знову сходилися в одному – шлях до миру, це толерантність і терпимість», - розповів Олександр Фельдман.

На його думку, саме релігія може і повинна стати інструментом для побудови кращого суспільства. «Ніяка релігія не може бути закликом до насильства, ніякі акти насильства не можуть бути скоєними в ім’я будь-якої із релігій», - ця думка звучала у виступах усіх учасників незалежно від континенту та віросповідання, на ній наголошував і Папа Римський Франциск під час зустрічі з учасниками форуму», - розповідає народний депутат.

За його словами, в Римі також обговорювалася можливість проведення з’їзду організації «Релігії за мир» в Україні.

«Питання миру і міжрелігійного діалогу – актуальне для України сьогодні. Я переконаний, що консолідація релігій, які існують в нашій країні, це те, що може об’єднати країну, гарантувати національну єдність», - вважає політик.

Фельдман також представив в ході форуму український проект Музею релігій, створення якого заплановане у Харкові на території Фельдман Екопарк.

Нагадаємо, «Релігії за мир» («Religions for Peace») - впливова міжнародна релігійна пацифістська організація з штаб-квартирою в Нью-Йорку. Має консультативний статус при ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ та Економічній і соціальній раді при ООН.

Організація об’єднує релігійних діячів з 92 країн світу.

Генеральний секретар організації – Уїльям Вендлі.

Засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман – представник України в організації «Релігії за мир».

Організація «Релігії за мир» є співзасновником Київського міжконфесійного форуму. 

Автор: Менеджер сайта