Про готовність до сезону харківських таборів розповіли фахівці

25.05.2017 10:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Цього року дитячу оздоровчу кампанію на Харківщині забезпечуватимуть 744 заклади.

 Серед них 28 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, 701 табір з денним перебуванням, а також 13 таборів праці та відпочинку та два наметові містечки.

Проте, хоча до відкриття сезону залишилося зовсім мало часу, за словами заступника начальника управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Харківської облдержадміністрації Лариси Козлової, рівень підготовки оздоровчих закладів залишається доволі низьким.
 – На 100 % уже готові до роботи заклади в Коломацькому та Близнюківському районах, на 13 % – у Зміївському та Вовчанському, Чугуївському – на 10 %, а в Харкові – на 27 %, додала вона.

Приміром, не всі табори на Харківщині пройшли перевірку протипожежної безпеки.

За словами заступника начальника Управління, начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС у Харківській області Андрія Данілова, станом на 19 травня перевірено лише 20 об’єктів.

– Залишаються неперевіреними дев’ять таборів, а саме «Чайка» (Вовчанський район), «Лісова казка» (Дворічанський район), «Зміна» (Лозівський район), «Ромашка» та «Лісова галявина» (Харківський район), «Бурлучок» (Шевченківський), «Лісова казка», «Соняшник», «Факел», які розташовані в Харкові, – розповів начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям.

Також він додав, що під час перевірки особливу увагу приді­ляють питанням відповідності шляхів евакуації чинним нормам та забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, наяв­ності інструкцій протипожежної безпеки і планів евакуації людей на випадок виникнення пожежі.

За словами надзвичайника, в 11 перевірених таборах автомат­ич­на пожежна сигналізація відсутня або несправна. Ще у двох – є порушення в експлуатації елект­ричної мережі. У дев’ятьох таборах не проведено роботу з облаш­тування та ремонту пристроїв захисту від блискавок, а у восьми – вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій покрівель. Три заклади взагалі не мають первинних укомплектованих наборів засобів пожежогасіння.

Також, аби захистити дітей під час літнього відпочинку в таборах, в області перевіряють і стан питної води. На 22 травня було проведено відбір проб води у 18 закладах, по двох закладах роботи завершено – санаторно-оздоровчий табір «Чайка» Вовчанського району та «Барвінок» Барвінківського району.

– Результати досліджень задовільні, і перевищень нормативних показників немає, – розповіла директор Харківського обласного лабораторного центру МОЗ Украї­ни Любов Махота. – А по 16 закла­дах, де вже проведено відбір води, роботи з дослідження у стадії завершення.

За її словами, щодо пришкільних таборів, то в області відбирали 160 проб, з них 15 % не відпові­дають нормативним вимогам. Серед них – заклади Балаклійського, Дергачівського, Красноградського та Куп’янського районів.

– Тут санітарно-хімічні показники на вміст нітратів перевищують норму до п’яти разів, – додала Любов Махота. – Тому для розв’язання проблеми можна запропонувати використання альтернативної води. Про результати досліджень поінформовано голів райдержадміністрацій та керівників закладів.

Детальніше про літню оздоровчу кампанію та табірні пропозиції на Харківщині читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта