Середня заробітна плата в області: хто отримує найбільше

24.05.2017 06:55 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
Із початку року заробітня плата зросла на 38 %.

Як повідомив у ході наради директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, за січень-березень поточного року середня заробітна плата штатних працівників області зросла на 38 % порівняно з аналогічним періодом минулого року та склала 5554 грн.

Найвищий рівень заробітної плати - у працівників сфер інформації та телекомунікацій (13,5 тис. грн), а також фінансової та страхової діяльності (8 тис. грн).

Найвищий темп зростання заробітної плати зафіксовано у галузі освіти: у першому кварталі 2017 року він склав 158 %.

Забезпечено зростання на 30 % оплати праці у промисловості, де зайнято понад 150 тис. працівників Харківщини. Розмір середньої заробітної плати в галузі досяг 5918 грн.

Зменшено в цьому році кількість працівників, які отримують зарплату на рівні мінімальної або менше. У січні їх було 75 тисяч, у березні - 53,6 тисячі.

Що стосується сільського господарства, то темп зростання заробітної плати в галузі склав 145 %, і середня зарплата наразі складає 4320 грн.

До слова, у ХОДА акцентували увагу на необхідності працювати не тільки над збільшенням рівня заробітної плати, а й над легалізацією праці. 

- Це особливо актуально в галузі сільського господарства у літній період, коли наймаються сезонні працівники, які здебільшого працюють нелегально, - зауважив заступника голови ХОДА Михайло Черняк. - Детінізація заробітної плати - надзвичайно важливе завдання для органів влади, адже це наповнення бюджету, виконання соціальних програм, надходження до Пенсійного фонду. Питання знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

Читайте також: Капітальний ремонт доріг в Харківській області розпочнуть в червні

Автор: Администратор сайта