Школярів і студентів області запрошують на конкурс

18.09.2017 12:50 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Триває прийом робіт на конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!». На кращих художників, письменників та знавців організації влади чекають цінні призи.

Щороку на Харківщині проходить конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!», основна мета проведення якого – популяризація діяльності органів місцевого самоврядування в Україні, інформування молоді про роль та специфіку діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу до розвитку локальної демократії в Україні, підвищення рівня знань підлітків у сфері державного управління. Це змагання проводиться серед школярів та студентів за ініціативою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

У рамках Конкурсу передбачені номінації:

- Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада» (для дітей віком до 17 років);

- Олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком до 17 років);

- Краща індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?» (для дітей віком до 17 років);

- Краща індивідуальна письмова робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?»;

- Краща колективна письмова робота на тему «Ми знаємо, як це зробити!»;

- Брейн-ринг серед шкільних та студентських команд навчальних закладів Харківської області на тему місцевого самоврядування та організації влади.

Жителям області виписали майже 900 тисяч рецептів за спецпрограмою

Учасники конкурсу можуть подавати заявки на участь у кількох номінаціях. При цьому у кожній номінації учасник може представити лише одну роботу.  

До участі у конкурсі допускаються графічні (малюнки, саморобки тощо) та письмові (нариси, есе тощо), колективні та індивідуальні твори, створені протягом року.

У номінації «Кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?» розглядатимуться, як прозаїчні твори, так і вірші. Твір повинен мати публіцистичне або аналітичне спрямування. Для номінацій «Краща індивідуальна робота на тему «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» та «Краща колективна письмова робота на тему «Ми знаємо, як це зробити!» допускаються до участі у Конкурсі роботи аналітичного спрямування, які оцінюють стан місцевого самоврядування в Україні, окремі проблеми територіальних громад та шляхи вирішення цих проблем. Перевага віддаватиметься творам, у яких розглядаються проблеми участі молоді у вирішенні питань місцевого значення. Щоб взяти участь у  номінації «Брейн-ринг», треба зібрати команду студентів із шести осіб. Кожна команда може мати до двох запасних гравців.

Заявки і твори для участі у конкурсі приймаються за адресою: 61002, Харків, вул. Сумська, 64, к. 96. Харківська обласна рада (з поміткою – «На Конкурс») або електронною поштою на адресу: [email protected]. Останній день подання заявок - 31 жовтня 2017 року.

Нагородження переможців відбуватиметься вже у грудні 2017 року у рамках урочистостей до Дня місцевого самоврядування в Україні. На переможців традиційно чекають електронні гаджети, ігри для колективного дозвілля тощо. Запитання, що виникатимуть у зв'язку із участю у Конкурсі, можна поставити за телефонами (057) 700-53-05, (057) 715-73-63 або надіслати їх на електронну адресу: [email protected].

Максим Грек

Автор: Администратор сайта