Стенди про наявність безкоштовних ліків з'явилися у лікарнях Харківщини

16.08.2016 12:17 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
В медичних установах Харківщини встановили стенди з інформацією про наявність ліків.

Стенди встановлені у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги, всіх центральних районних та міських лікарнях області, а також медичних установах обласного підпорядкування.

- Розпорядження про встановлення стендів з інформацією про наявність ліків, які куплені за бюджетні кошти і надаються для лікування хворих безкоштовно, було дано головою ХОДА Ігорем Райніним, - розповів  заступник ХОДА  Михайло Черняк. - В області, як і в країні в цілому, склалася ситуація, коли пацієнти не розуміють, наскільки лікарні забезпечені медикаментами. Як правило, вони впевнені, що державні структури взагалі не закуповують ліків. Це не так: ми спрямовуємо з обласного бюджету досить серйозні кошти на медикаменти. Ми не хочемо, щоб недобросовісні співробітники установ спекулювали на непоінформованості пацієнтів.

Так, завдяки інформаційним стендам, пацієнти будуть знати, які ліки є в лікарнях, - і, за необхідністю, претендувати на них.

Інформація на стендах буде оновлюватися щодня, відображаючи витрату і поповнення медикаментів в установі.

Надалі, за словами Михайла Черняка, інформація про наявність ліків у всіх обласних медзакладах буде доступна в електронному вигляді на сайті обласної адміністрації.

- Ми вже працюємо над створенням програми, яка дозволить нам звести інформацію про всі медустанови і зробити її максимально доступною. До розробки програми будуть залучатися позабюджетні кошти, - зазначив заступник голови ХОДА.

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта