Створено громадську організацію, центром якої стане Харків

04.09.2017 10:36 Суспільство
Фото: Visit Ukraine Фото: Visit Ukraine
Розвиток демократії та громадянського суспільства активісти планують об'єднати з громадянською журналістикою.

Нова платформа громадська організація «Всеукраїнське об'єднання «Народні ініціативи».

"Ми об'єднаємо активних небайдужих харків'ян, які конкретними справами готові робити місто і життя людей в ньому краще, відстоювати інтереси Першої столиці, бути опорою і захистом кожному жителю,"зазначив народний депутат України Олександр Фельдман, представляючи членів оргкомітету руху.

"В Україні влада часто діє не в інтересах народу, хоча саме народ за законом є джерелом влади. Мало хто надає значення громадським ініціативам: інформація про них рідко з'являється в ЗМІ, влада їх, як правило, ігнорує, для більшості громадських організацій і політичних партій інтересу вони не представляють. Ми ті, хто змінить ситуацію. Хто готовий працювати і боротися в інтересах звичайних людей, роблячи наш рідний Харків ще краще. Ми не чекаємо, поки наші проблеми за нас вирішать інші ми проявляємо ініціативу і беремо своє життя в свої руки",розповів координатор оргкомітету ВО «Народні ініціативи» Сергій Бурлаков.

Серед цілей об'єднання підготувати громаду до децентралізації і допомогти максимально прозоро закінчити процеси трансформації органів влади, протистояти тиску зовнішніх сил і не дати радикальним настроям вплинути на ситуацію в регіоні. Для максимально ефективної реалізації програм в місті створюється мережа громадських приймалень організації.

Незалежне управління проектом будуть здійснювати активісти різних напрямків діяльності: волонтери, антикорупціонери, правозахисники, журналісти, медики, вчителі, екологи, спортсмени, представники науки, культури, мистецтва, а також всі, кому небайдужа доля і майбутнє нашого міста.

Розвиток демократії та громадянського суспільства активісти планують об'єднати з громадянською журналістикою.

"Сьогодні громадянська журналістика - це не конкурент і не альтернатива професійної журналістики, - зазначила координатор ВО «Народні ініціативи» Олена Стронова. - Це те вільне поле, якому потрібно дати імпульс професійного розвитку, показати шляхи форми збору та аналізу".

Проект буде здійснювати свою діяльність на грантові кошти і ресурси громадських організацій. Перший транш вже виділено Міжнародним благодійним фондом «Фонд Олександра Фельдмана».

Автор: Администратор сайта