Суперхижаку з Фельдман Екопарк вибрали ім'я

02.06.2017 07:50 Суспільство
Нуар - так зватимуть малюка чорної пантери, який в травні поповнив унікальну зоологічну колекцію Регіонального ландшафтного парку.

Французьке ім'я (noir в перекладі означає «чорний») благородному представнику сімейства котячих обрали користувачі соціальних мереж шляхом голосування, в якому протягом місяця могли взяти участь всі бажаючі.

- Ми вдячні всім друзям Фельдман Екопарк, які проявили високу активність і креативність у виборі імені чорному пантереняті. Кілька тисяч людей надіслали свої варіанти. Варто уточнити, що ми враховували тільки ті пропозиції, автори яких виконали всі умови конкурсу. У тому числі і необхідність зробити репост стартового повідомлення у себе на сторінці. Тому відбір пройшли трохи більше тисячі пропозицій. За пальму першості з ім'ям Нуар боролися інші не менш пафосні - Габріель, Черчілль, Марра, Ассуад і навіть Шайтан. Найбільше лайків набрав все-таки Нуар. За це ім'я в підсумку проголосували 116 чоловік, - розповів директор Фельдман Екопарк Андрій Рощупкін. - Придумала ім'я Анастасія Березовська. Як ми і обіцяли, переможець отримає цінний приз від народного депутата Олександра Фельдмана - засновника Регіонального ландшафтного парку Фельдман Екопарк. Вітаємо Анастасію та запрошуємо всіх наших друзів взяти участь в майбутніх конкурсах.

Нагадаємо, що малюк чорної пантери прибув в Фельдман Екопарк з приватної колекції в рамках програми співпраці щодо збереження рідкісних видів. Це хлопчик, якому 7 червня виповниться два місяці. Незабаром, коли малюк ще трохи підросте і зовсім зміцніє, відвідувачі Регіонального ландшафтного парку зможуть познайомитися з ним ближче. А поки маленький суперхижак Нуар знаходиться під наглядом фахівців і освоюється в новому будинку.

ХАРКІВСЬКИЙ НАРДЕП ЗУСТРІВСЯ З РОТШИЛЬДОМ І САРКОЗІ

Відзначимо, що чорні пантери не є самостійним видом. Ця назва темних леопардів і ягуарів, що представляють собою генетичну варіацію - прояв меланізму. Чорні пантери, як і інші підвиди леопардів, включені до Міжнародної Червоної книги.

Нагадаємо також, що в Фельдман Екопарк містяться близько 20 особин 10 видів сімейства котячих.

Автор: Администратор сайта