Під Харковом місто отримало містобудівні повноваження

07.08.2017 08:58 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У рамках децентралізації нові містобудівні повноваження отримало місто Чугуїв.

Це вже четвертий населений пункт області, який самостійно контролюватиме будівництво на своїй території. Про це повідомили на сайті Урядового порталу.

 Зокрема, громаді передано функції держархбудконтролю щодо об’єктів незначного класу наслідків (відповідальності).

Тобто місцева влада реєструватиме дозвільні документи на приватні будинки, господарські споруди, невеликі бізнес-об’єкти та ін.

Крім того, новоутворений орган Чугуєва проводитиме перевірки на будмайданчиках та матиме право зупиняти самочинні роботи, притягувати до відповідальності порушників містобудівного законодавства.

Такі важелі держархбудконтролю на місцевому рівні дозволять громаді ефективно протистояти виникненню незаконних будівництв.

 Водночас спрощення процедур отримання адмінпослуг у містобудуванні забезпечить умови для розвитку малого та середнього бізнесу, а отже, покращення інвестиційного клімату міста.

Зокрема, з питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю, у Чугуєві можна звертатися до новоутвореного органу за адресою: вул. Старонікольська, 37, каб. 5.

Нагадаємо, окрім Чугуєва, вже долучилися до процесу децентралізації такі міста області, як Харків, Люботин та Вовчанськ.

Нову громаду створили у Харківській області

Загалом повноваження держархбудконтролю отримали 76 населених пунктів. Серед них 20 обласних міст: Луцьк, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Одеса, Київ, Дніпро, Суми, Житомир, Черкаси, Сєверодонецьк, Вінниця, Чернігів, Кропивницький, Миколаїв.

Александр Ушаков

Автор: Администратор сайта