У харківському притулку для бездомних зробили ремонт

12.01.2017 07:48 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Ремонт приймального відділення виконали у Харківському міському центрі реінтеграції бездомних громадян.

З приміщення з цегляною кладкою без ремонту, яке було абсолютно нефункційним, зробили нове приймальне відділення. За рахунок коштів міського бюджету в ньому замінили всі мережі, обладнали кабінет для медичного обстеження, душову кімнату, місце для очікування, - повідомив сьогодні, 11 січня, директор центру Олексій Сорокін.

За словами директора центру, люди починають приходити в центр годині о п'ятій-сьомій вечора. Їх обстежують, потім вони приймають душ. Після душу людям видають новий чистий одяг, якщо їхній власний став непридатним. А потім вони відправляються у кімнати для сну. «Раніше тут не було однієї душової кімнати, купатися потрібно було в душах в різних частинах будівлі», - зазначив Олексій Сорокін.

В цілому центр розрахований на 60 осіб, але з настанням холодів бездомних стає більше. Людей 10-20 приходять щодня в кімнату для обігріву. Як повідомив Олексій Сорокін, торік представники різних церков допомогли центру з будматеріалами, а його співробітники вже своїми силами привели кімнату для обігріву до ладу, зробили нову стелю, пофарбували стіни, поклали на підлогу нову плитку.

Олексій Сорокін зазначив, що зараз міська влада веде переговори з німецькими благодійниками. Планується виконати повну реконструкцію центру - утеплити фасад, відремонтувати інші кімнати, коридори і кабінети, упорядкувати територію.

«Ще в планах зробити хороший тренажерний зал. У нас вже є пара тренажерів, при бажанні люди можуть займатися спортом», - повідомив Олексій Сорокін.

Також в центрі зазначили, що їм потрібні чай, цукор і речі. Найближчим часом один з храмів міста передасть у центр взуття, милиці та інвалідні візки.

Зазначимо, що в центрі функціонують кілька відділень: в одному -  бездомні ночують, інше - для адаптації та реінтеграції людей, що вийшли з в'язниць. Також є кімната, де живуть люди, що прибули до Харкова із зони АТО. Багато з них не можуть відновити свої документи, і в центрі клопочуть перед урядом про допомогу для цих людей.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта