У Харкові створено перший в Україні агрофудкластер

19.07.2017 06:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Проект Agro Food Cluster Kharkiv об'єднає виробників та переробників сільськогосподарської продукції, а також компанії суміжних галузей - логістики, складування, продажу та правового захисту.

Agro Food Cluster Kharkiv охоплює кілька напрямків: заморозка фруктів і овочів, переробка м'яса, знак «екопродукціі», кооперація в експорті зерна. Все це допоможе харківським агрофірмам вийти на недосяжні раніше європейські ринки, захистити бізнес і отримати додаткову вартість.

Головні завдання агрофудкластера - захистити місцевий аграрний бізнес, вивести його на нові ринки (в тому числі - європейські), допомогти отримати додаткову вартість і пройти шлях від сировинного ринку - до переробного.

На відміну від багатьох сільськогосподарських асоціацій Агрофудкластер Харків створений не за вказівкою згори, а з ініціативи самих виробників і їх дружних компаній. П'ять компаній-засновників запросили партнерів і конкурентів, щоб нарешті почати працювати разом для спільної вигоди.

Агрофудкластер Харків в корені відрізняється від традиційних асоціацій агровиробників. Його засновники відзначають: так, ми продовжимо лобіювати інтереси місцевого виробника на різних рівнях, але головний ефект кластера проявиться в спільних проектах та ініціативах. Зокрема, тих, які допоможуть отримати додаткову вартість. Про це повідомляє сайт Харківської обласної ради.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта