У міські житлові програми внесли зміни

08.12.2016 06:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На програми доступного житла та молодіжного кредитування з міського бюджету Харкова у 2017 році планується виділити 25 мільйонів гривень.

Про це 7 грудня повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту господарства та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, в програму будівництва доступного житла вносяться нововведення. Вони стосуються збільшення норми площі на самотню людину, яка претендує на поліпшення житлових умов. Це стосується як воїнів АТО, так і представників сфер освіти та охорони здоров'я бюджетних організацій, які, згідно з міською програмою, мають право скористатися житловим кредитом.

У перинатальному центрі Харкова відкриють нове відділення

За словами Михайла Фатєєва, зараз норма на одного члена сім'ї становить 21 кв. м плюс 10,5 кв. м на сім'ю. «У новобудовах однокімнатних квартир з площею 31,5 кв. м нема. Площа квартири в таких будинках складає від 40 до 50 кв. м. Це означає, що людина повинна доплачувати різницю в повному обсязі. Тому ми вирішили збільшити цю норму для самотніх людей. Вони можуть претендувати на житло, площа якого не перевищує 50 кв. м, не доплачуючи за різницю за нормою і площі», - зазначив Михайло Фатєєв.

Довідка:

В Харкові діють міська програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки, яка складається з трьох напрямків, а також цільова програма молодіжного житлового кредитування. Для того щоб скористатися міською програмою доступного житла, необхідно перебувати на квартирному обліку і потребувати поліпшення житлових умов. Також щомісячний дохід сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньої зарплати на одну людину.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта