Відомі найбільш затребувані професії на Харківщині

03.03.2017 09:50 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
Сьогодні у приміщенні ОСК «Металіст» проходить ярмарка вакансій.

Це спільний соціальний проект Харківського обласного центру зайнятості, Благодійного фонду «Карітас Харків» та Громадської організації «Волонтерська ініціатива «Станція Харків».

- На ярмарку представлено більш ніж 40 роботодавців, кожен з них має від трьх до десяти актуальних вакансій, - розповіла  координатор проекту працевлаштування Благодійного фонду «Карітас Харків» Вероніка Сутула. -  Судячи із попередніх заходів, кількість відвідувачів коливається від 350 до 700 осіб, але сьогодні я бачу, що людей набагато більше.

Сьогодні на обліку у центрі зайнятості знаходиться близько 26 000 жителів області, з них 350 чоловік - переселенці.

- Ситуація, порівнюючи із минулими роками, у області дещо стабілізувалася , - розповів заступник директора обласного центру зайнятості Харківської області Анатолій Толстих. - Сьогодні на ярмарку представлені понад 1000 «гарячих» вакансій. Роботу пропонують у декількох сферах - серед яких машинобудівна, металообробна, транспортна галузі, у сфері послуг.

Роботодавці шукають операторів верстатів з числовим програмним керуванням, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, штукатурів, слюсарів, продавців, касирів.

Також вільні вакансії для інженерів, менеджерів, економістів та бухгалтерів, а також косметичної сфери.

- Окрім того, сьогодні студенти та ті молоді люди, які не визначились із майбутньою професією, можуть прямо тут на ярмарку пройти тест, який визначить яка сфера найбільш підходить. Програма дійсно гарна , ми її особисто із працівниками центру зайнятості перевіряли, - додав Анатолій Толстих.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта