Як будуть працювати екстрені служби в новорічні свята

27.12.2016 16:00 Суспільство
Фото: medprosvita.com.u Фото: medprosvita.com.u
Медики, поліцейські і рятувальники з кінця грудня до середини січня будуть працювати у посиленому режимі.

У новорічну ніч на площі Свободи будуть чергувати дві машини екстреної медичної допомоги, для того щоб кожен міг звернутися і вчасно отримати медичну допомогу. У парку ім. Горького теж буде цілодобово знаходитися карета швидкої допомоги. За словами в. о. начальника управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галини Сіроштан, медустанови і “швидкі” будуть укомплектовані необхідними ліками і кваліфікованим персоналом.

– У режим готовності переведені абсолютно всі заклади охорони здоров'я, забезпечене чергування лікарів тільки першої та вищої категорій. В лікарнях створять запас крові та ліків, – розповідає Галина Сіроштан. На новорічні і різдвяні свята, з 30 грудня по 10 січня, буде в посиленому режимі працювати служба екстренної допомоги. На лінії будуть працювати 230 “швидких”, які повністю оснащені потрібними лікарськими засобами та кваліфікованим медперсоналом.

Також в новорічну ніч на площі Свободи в Харкові будуть чергувати 15 піших нарядів поліції (по два інспектори в кожному), а у парку ім. Горького – 10 нарядів. За словами інспектора управління патрульної поліції Харкова Олександра Огризька, в новорічні свята будуть патрулювати місто більш ніж 400 поліцейських

– Щодня на патрулювання міста заступають близько 340 поліцейських, а у новорічні свята (з 30 грудня і до середини січня) і безпосередньо у новорічну ніч ще додадуться 100 поліцейських, які будуть слідкувати за порядком не тільки в центрі Харкова, але й в спальних районах і скрізь, де проходитимуть масові заходи. Загалом охорону громадського порядку в місті будуть здійснювати особовий склад ГУ НП в Харківській області, національна гвардія і курсанти вищих навчальних закладів силових відомств, – сказав правоохоронець.

Помічник начальника Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін повідомив, що рятувальники теж переходять на посилений варіант несення служби з 30 грудня. Будуть задіювати резервну техніку, будуть працювати піротехнічна і водолазна служби та ін. Якщо зазвичай заступають у наряд 1,5 тис. особового складу, то за посиленою схемою – 2,5 тис.

Володимир Олександров

 

 

 

 

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта