Розмір грошової допомоги до Дня Перемоги збільшено: подробиці

21.04.2017 10:14 Суспільство
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
У Департаменті соцзахисту ХОДА пояснили, як будуть виплачувати одноразову грошову допомогу до 5 травня на Харківщині.

Традиційно кожного року жителі Харківщини отримують одноразову грошову допомогу за рахунок державного бюджету до Дня Перемоги.

За словами директора Департаменту соціального захисту ХОДА Юрія Шпараги, у цьому році ці виплати збільшили на 26 %, порівнюючи із минулим роком.

 На Харківщині за рахунок державного бюджету виділено 84 млн 100 тисяч гривень,  повідомив директор Департаменту.

Цього року сума щорічної разової грошової допомоги буде сягати від 500 до 3 500 гривень, в залежності від соціального статусу людини. Так, наприклад:

 - інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи - 3500 гривень; II групи - 3100 гривень; III групи - 2700 гривень;

  - учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1200 гривень;

 -  особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 3500 гривень;

 У даному випадку це Герої Радянського Союзу,  зазначив Юрій Шпарага.  До речі, у Харківській області залишилося дві людини із цим статусом.

   - членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 600 гривень;
   
-  учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 500 гривень.

Загальна кількість людей, які отримають у цьому році допомогу на Харківщині, сягає 79 тисяч 417 осіб.

Всі кошти мають бути нараховані на рахунки одержувачів до 5 травня 2017 року. У разі ненарахування або для перевірки даних необхідно звернутися в органи соцзахисту за місцем реєстрації.

Юлія Світлична попросила у Міноборони житло для військових

 Затримок не буде, кошти вже надійшли до районів. Також станом на сьогодні вже виплатили 67 % коштів,  додав він.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта