Яким буде початок весни розповіли харківські синоптики

27.02.2017 14:25 Суспільство
Фото:Zastavki.com Фото:Zastavki.com
Максимум перших весняних днів сягатиме +10 градусів тепла.

У Харківському обласному центрі з гідрометеорології «СК» розповіли, яких погодних умов слід очікувати з приходом весни. За словами завідуючої сектором метеорологічних прогнозів Євгенії Ляшенко, прийдешню плюсову температуру не можна назвати аномальним теплом.

 - Ще діє вплив холодної повітряної маси із північного сходу Лівобережжя. Найближчі п'ять днів температура буде така: уночі -3…+2 °C, а вдень очікується +5… +10 °C. Це не можна назвати різким потеплінням. Разом із тим і різких потоків холоду не очікуємо. Так само не очікуємо дощу чи снігу: до 4 березня буде без істотних опадів, - сказала Євгенія Ляшенко.

За словами синоптика, «по погодному» весна в нашому регіоні  починається 23 березня. Нинішні температурні показники засвідчують ранній старт весни.

Що відбувається за лаштунками співочих телешоу розповіла харків’янка

- На цей час маємо температуру на два-шість градусів вище за норму, - додала Євгенія Ляшенко.

А от щодо паводків, то, як запевнила завідувачка сектору з гідропрогнозування Людмила Озерська, відлига на Харківщині розпочалася 18 лютого.

- На малих річках області – це Уди, Лопань, Харків – вже почалося формування весняного водопілля. Воно дуже повільне, бо не було опадів, нічні температури іноді сягали низьких позначок. Із 22-го лютого повінь почала формуватися на Сіверському Дінці. Там спостерігаються незначні добові підйоми води кожного дня в межах 10 см. На малих річках області підйоми рівня води суттєвіші – до 30 см, - розповіла фахівець.

З її слів, різкого підйому води очікувати не слід. І попри те, що, здавалося б, снігу випало чимало, але максимальні рівні води синоптики фіксують, або в межах нормі, або дещо нижчі за неї. На водоймах Харківщини також вже почалося руйнування льодового покриття.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта