"Будиночки Меркель" у Харкові готові. Людям пропонують оглядати житло

16.01.2015 07:39 Влада
Направлення на проживання в селищі модульного типу (у народі мають назву "будиночки Меркель") на сьогоднішній день отримали 374 людини, у тому числі 202 дитини та 22 інваліди.

Про це повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Направлення на проживання видавалися відповідно до побажань німецької сторони, а саме: багатодітним сім'ям, матерям з немовлятами, сім'ям, де є діти-інваліди або дорослі інваліди.

«Задовольнити всі заявки ми не могли, бо до нас зверталися і сім'ї з дорослими працездатними людьми, а також жителі районів Донбасу, які вже не входять в зону АТО. Багато людей подавали заявки на проживання, але вже не мають такої потреби. Тепер же ті, хто отримав направлення, до офіційного відкриття селища мають можливість поїхати туди, подивитися модуль, перевезти щось із речей, спробувати адаптуватися до тимчасового житла. Якщо виникне необхідність, ми облаштовуватимемо додаткові спальні місця в міру заселення», - розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, з усіма жителями селища укладатимуться договори найму для оплати послуг ЖКГ. Обслуговувати селище буде КП «Жилкомсервіс».

Нагадаємо, що проект із надання тимчасового житла вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей у зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Автор: Администратор сайта