Диких кабанів із Росії на Харківщину не пустять

06.08.2012 13:45 Влада
Аби не допустити поширення африканської чуми свиней у Харківській області, не допускається переселення диких кабанів.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Мусієнко.

Зокрема, під керівництвом представників управління ветеринарної медицини в районах області проводяться інструктажі-навчання з працівниками господарств щодо техніки безпеки при виявленні в угіддях загиблих тварин або тварин з аномальною поведінкою. Постійно проводяться інструктажі з техніки безпеки серед мисливців щодо недопущення переселення диких кабанів; попередження й оперативного реагування у випадку підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин.

- При проведенні полювань на диких кабанів обов'язково ставляться до відома районні державні служби ветмедицини про час і місце полювання, з таким розрахунком, щоб розпорядник полювання був забезпечений засобами відбору діагностичного матеріалу та відповідними інструкціями протягом усього сезону полювання, - говорить Сергій Мусієнко. - Посилюється спостереження за дикими тваринами. При виявленні хворих тварин, тварин з аномальною поведінкою або загиблих тварин негайно повідомляється Державна служба ветмедицини району.

За інформацією управління, мисливці Харківщини цього сезону добули 652 кабана, всі вони були здорові. Також управління не допускає міграції диких кабанів з території Російської федерації. Для цього користувачі мисливських угідь влаштовують додаткові заготівельні майданчики (зараз їх більше 1000), майже 300 купалень, 1200 солонців, викладаються корми, влаштовуються кормові поля.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта