Господарський суд Харківської області повернув приміщення і три мільйони гривень позивачам

12.02.2016 09:34 Влада
Фото: sovetclub.ru Фото: sovetclub.ru
Господарський суд розглянув позов Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради до ТОВ «Укрсварка Групп» про дострокове розірвання договору, стягнення коштів та звільнення приміщення.

Нежитлове приміщення, яке займало ТОВ «Укрсварка Групп», становило понад 270 кв. м.

«Дослідивши матеріали справи та надані учасниками судового процесу докази, суд встановив, що, згідно з договором оренди нежитлового приміщення від 1 жовтня 2012 року, орендар вносив орендну плату несвоєчасно і не в повному обсязі. На момент 21 серпня 2015 року заборгованість з урахуванням нарахування пені склала понад 100 тис. грн», – повідомили у прес-службі суду.

Крім цього, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради просить виселити ТОВ «Укрсварка Групп» з нежитлового приміщення та передати його назад у власність. Неможливість розпорядження своїм майном спричиняє збитки місцевому бюджету.

Суд прийшов до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Також Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом комунального підприємства «Харківські теплові мережі» до Квартирно-експлуатаційного відділення Харкова про стягнення заборгованості за договором про постачання теплової енергії понад 3 млн грн з урахуванням нарахування штрафних санкцій.

Систематичні неплатежі з боку споживачів за надану теплову енергію призвели до неефективного використання паливно-енергетичних ресурсів. У зв’язку з цим КП «Харківські теплові мережі» не може вносити обов’язкові платежі в бюджет. В умовах недостатніх платежів за теплову енергію в Україні склався гостродефіцитний енергобаланс. Дана ситуація може викликати системну аварію при зниженні частоти в об’єднаній енергетичній системі.

«З грудня 2012 року по грудень 2015 року сума боргу склала понад 3 млн грн. Докази про платіж у матеріалах справи відсутні», – повідомили у прес-службі суду.

Дослідивши представлені учасниками судового процесу докази, суд прийшов до висновку, що позовна вимога про стягнення заборгованості правомірна, обґрунтована і підлягає задоволенню.

Автор: Менеджер сайта