Харківська міліція дружитиме з бєлгородською по телефону

16.11.2012 12:24 Влада
http://www.pravda-tv.ru http://www.pravda-tv.ru
Cьогодні відбулася зустріч начальника ГУ МВС України в Харківській області Віктора Козицького з начальником УМВС Росії по Бєлгородській області Віктора Пестерева.

Окрім того, на зустрічі були присутні начальники райвідділів прикордонних районів Харківської та Бєлгородської області.

Правоохоронці сусідніх країн обговорили питання співпраці та визначили головні напрямки спільної боротьби зі злочинністю. Вони також підписали план спільних заходів боротьби зі злочинністю.

Як повідомив Віктор Козицький, уже сьогодні керівники правоохоронних органів обох областей віддадуть розпорядження у свої структурні підрозділи інформаційних технологій щодо обміну інформації.

 - Поліція Бєлгородської області надаватиме інформацію нам, а ми їм про всі скоєні злочини, що мають ознаки повторності, такі як діяльність злочинних угруповань, квартирні крадіжки, розбійні напади, що можуть діяти, як на території Бєлгородської, так і Харківської області, - розповів Віктор Козицький, - в результаті ми зможемо отримати таку інформацію вже протягом доби.

- Система МВС зараз в епосі реформування. В цей період відбуваються структурні зміни, підходи, завдання, цілі, керівники. На сьогоднішній зустрічі присутні керівники, які призначені на посаду у 2010-2012 році. Зустріч такого масштабу проходить вперше. І те, що вони знають одне одного в обличчя, а не по телефону, зіграє позитивно у будь-якій ситуації, в рішенні проблем обох сторін. Це кардинально новий підхід, - упевнений Віктор Пестерев.

Зазначимо, що за останні 5 років за допомогою використання інформаційних масивів та дактообліків розкрито ряд тяжких та особливо тяжких злочинів, що були скоєні на території Харківської та Бєлгородської областей, розшукано 118 злочинців, оголошених в розшук правоохоронцями Російськоїх Федерації та 402 — органами Харківської області. Серед розшуканих - злочинці, що чинили гвалтування, розбійні напади та вбивства. Спільними зусиллями правоохоронних органів сусідніх областей було розшукано 190 громадян, зниклих безвісти. З них - 168 українців. Також було ідентифіковано 139 невстановлених осіб померлих громадян. Також за останні 5 років було припинено діяльність 5 злочинних угруповань, що займалися торгівлею людьми. Перекрито 76 каналів постачання наркотичних речовин, з них - 64 випадки з України до Росії.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта