Харківським військовослужбовцям замість квартир запропонують альтернативу

26.09.2013 11:10 Влада
http://www.vedomosti.ru/ http://www.vedomosti.ru/
Харківським військовослужбовцям уже п`ять років не видавали квартир.

Як повідомив сьогодні під час відеоконференції військовий комісар Харківської області Олексій Середа, з 2008 року жоден військовослужбовець у Харкові не отримав квартири. При цьому зараз у черзі на квадратні метри у Харкові стоять 1890 військовослужбців. Всього по області чекають на власні квартири 2470 людей.

Як пояснила директор Департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України Лариса Храмченко, згідно з наказом Міністра оборони України, першими у черзі на добудування стоять ті об`єкти будівництва Міністерства оборони, які мають високий ступінь готовності.

За словами Олексія Середи, у Харківській області таких об'єктів немає, тому коштів на будівництво чекати не слід. Єдиний вихід — компенсації або ж виділення коштів для придбання квартир.

- Якщо в бюджет буде закладено кошти на виплату компенсацій, ми будемо їх виплачувати. Але поки це проект, - зазначив Олексій Середа. - Якщо люди отримуватимуть компенсації, спаде соціальна напруга. Адже для людини велика різниця, платить вона за оренду квартири з власної кишені чи за неї платить держава.

Олексій Середа також повідомив, що 20 вересня щасливими власниками нових квадратних метрів стали 64 сім`ї військовослужбовців у місті Чугуєві. Вони отримали житло в переобладнаних під житловий будинок казармах.

Окрім того, зараз уже на завершальній стадії будівництва три житлові будинки на 120 квартир у місті Чугуєві.

Вирішувати житлове питання збираються також шляхом обміну військових земель на квартири для захисників Вітчизни.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта