Міжнародний економічний форум проходить у Харкові

23.09.2016 07:30 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Участь у форумі взяли близько 30 міжнародних делегацій, у тому числі - 11 послів іноземних держав.

Економічний форум буде безпрецедентним для нашого регіону за рівнем міжнародного представництва. Участь у заходах в Харкові візьмуть посли США, Канади, Індії, Бразилії, В’єтнаму, Албанії, Румунії, Словенії, Македонії, Азербайджану та Індонезії - повідомляє сайт ХОДА

Крім дипломатичного корпусу, на форумі будуть представлені бізнес- та експертні кола країн Європи, Азії, Південної та Північної Америки й міжнародні організації.

У рамках заходу заплановано проведення двох пленарних засідань та 8 панельних дискусій. Спікерами стануть як представники міжнародних організацій та бізнес-кіл, так і представники керівництва України: Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, Секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Під час форуму представники бізнесу Харківської області матимуть змогу не тільки провести переговори з міжнародними партнерами, але й ознайомитися з механізмами виходу на міжнародні ринки та залучення інвестицій, які вже доступні завдяки роботі офісів регіону в Китаї та Вашингтоні. Роботі офісів буде присвячено дві окремі панельні дискусії. Також учасники форуму отримають практичні поради щодо міжнародної технічної допомоги й інформацію про доступні в Україні міжнародні програми для малого та середнього бізнесу.

Захід розпочне пленарне засідання «Модернізація України: партнерство заради успіху».

До обговорення в рамках панельних дискусій VIII Міжнародного економічного форуму запропоновані наступні теми:

- «Україна у глобалізованому світі: нові можливості для бізнесу»;

- «USAID: нові інструменти розвитку економіки та громадянського суспільства»;

- «Стратегічні пріоритети розвитку української економіки»;

- «Міжнародна технічна допомога: механізми підтримки економічного, соціального та освітнього розвитку громад»;

- «Децентралізація як ключовий чинник європейської інтеграції»;

- «Міжнародне стажування та програми малого та середнього бізнесу – запорука зростання економічного потенціалу України».

Завершуватиме захід пленарне засідання «Інвестиції в Україну – інвестиції в майбутнє».

У рамках форуму відбудеться підписання низки документів, у тому числі - трьохстороннього Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) та Харківською обласною громадською організацією «Асоціація приватних роботодавців» та Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та Китайською Торговою Асоціацією в Україні.

Автор: Администратор сайта