Нові дозвільні центри у Харкові. На Салтівці відкриють найбільший

05.07.2013 09:41 Влада
http://dozvil.city.kharkov.ua http://dozvil.city.kharkov.ua
Дев’ять нових дозвільних центрів надання адміністративних послуг відкриють у Харкові до 1 жовтня.

До першого жовтня у всіх районних центрах та містах обласного значення з’являться Єдині центри надання адміністративних послуг. Згідно з меморандумом, який обласна влада підписала з Українським Державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» у кінці травня, всі поштові відділення, що знаходяться у сільській місцевості прийматимуть у людей документи на надання адміністративних пуслуг. Потім ці документи передаватимуть до районних дозвільних Центрів, де вони оброблятимуться. Відповідь люди отримуватимуть також поштою. Задля цього задіять більше 680 відділень «Укрпошти». Нагадаємо, що такий центр уже запрацював у Змійові.

Протягом цього часу відкрити нові дозвільні центри планують і у кожному з дев’яти районів Харкова. Їх розташують у місцях з підходящим приміщенням, необхідною інфраструктурою та зручною транспортною розв’язкою. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна, на Салтівці планують відкрити центр удвічі більший, аніж нині функціонуючий Єдиний дозвільний центр на Червоношкільній набережній, 26.

- Ми підвищимо якість надання адміністративних послуг, аби їх було зручно отримувати кожному громадянину нашого міста, - розповіла про необхідність створення територіальних центрів заступник директора Депертаменту начальник управління підприємництва і дозвільних процедур Харківської міської ради Аліна Синицька.

За її словами, зараз у дозвільному центрі надають близько 150 видів послуг. Найчастіше громадяни звертаються за наданням комунально-житлових адміністративних послуг (приватазиція житла, реєстрація тощо).

Крім того,  коло послуг у дозвільних центрах планують розширити. Тут надаватимуть послуги, які нині здійснює Державна міграційна служба, зокрема видаватимуть закордонний паспорт, та реєструватимуть фізичних осіб підприємців.

- Неважливо, що потрібно людині — зареєструвати землю, гараж, квартиру, щось приватизувати, відкрити бізнес — вона приходитиме до однієї установи, - зазначив у ході візиту до Єдиного дозвільного центру Михайло Добкін.

За його словами, робота Центру значно спрощує процедуру отримання необхідних документів для відкриття бізнесу. Людина, що хоче зайнятися підприємницькою діяльностю, не потрапляє у ситуацію, де їй доведеться «дати на лапу». Адже в установі працюють люди, які не мають відношення до прийняття рішень видачі того чи іншого документу. Вони виконують технічну роботу — слідкують за процесом підготовки документів та наданням вчасної відповіді громадянам.

У той же час губернатор відзначив, що робота установи поки не досконала. Ще існують проблеми у відношеннях Центру зі структурами, які повинні надавати необхідні довідки, а також незручності з оплатою послуг. Адже документи необхідно здавати у Центрі, а оплачувати в іншому кінці міста.

- Роботу Центру можна розділити на дві частини: це дозвільна система та надання адміністративних послуг. Дозвільна система, яка запрацювала в 2011 році працює злагоджено. Я дізнавався статистику, скарг у людей немає, - наголосив Михайло Добкін. - Що стосується надання адміністративних послуг, певні незручності є. Ми розпочали цю роботу з січня цього року і я вважаю, що сьогодні ми мусимо знайти рішення, як зробити надання цих послуг зручними.

За його словами, найближчим часом разом з керівництвом міста Харкова буде проведено нараду, де вирішуватимуться питання, як усунути всі недоліки роботи Центру.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта