Новий центр адмінпослуг зможе приймати до двох тисяч звернень в день — Юлія Світлична

27.07.2017 06:45 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
26 липня керівник області провела координаційну нараду щодо будівництва та організації надання послуг у центрі, який уже готується до здачі будівельниками.

«Цього року в місті Харкові вже відкрилися 2 ЦНАП. І це одне з 5 міст України, де були запроваджені нові, європейські підходи щодо надання адміністративних та соціальних послуг. В області планується відкрити ще один великий регіональний центр, подібного до якого немає в Україні, - підкреслила Юлія Світлична. - Це спільний проект ХОДА, міської ради та наших міжнародних партнерів. Це буде найбільш потужна та найбільш системна споруда, яка надаватиме майже 450 послуг. У її роботі будуть задіяні близько 20 органів влади та служб міста Харкова та Харківської області. Це Пенсійний фонд, соціальна сфера, Державна фіскальна служба, Державна міграційна служба, реєстрація послуг цивільного стану, послуги департаментів ХОДА, міської ради тощо. Планується, що в центрі розглядатимуться майже 2000 звернень на день».

Читайте також: Антидиверсійну та антитерористичну роботу в області необхідно посилити — Юлія Світлична

Так, за останньою інформацією, в центрі планується надання 183 послуг соціального характеру, 24 – пенсійної сфери, 10 - щодо реєстрації актів цивільного стану, 6 – міграційної служби (в тому числі передбачені послуги з видачи закордонних паспортів та ID-карток), 17 – Державної фіскальної служби, 34 – департаментів ХОДА, 50 – із надання дозвільних документів, 104 – місцевих послуг.

Крім того, центр надаватиме низку ексклюзивних послуг. Тут працюватиме «Вікно для іноземців», де можна буде зареєструвати місце постійного проживання чи тимчасового перебування, оформити громадянство або отримати консультаційні послуги. У «Молодіжному вікні» зареєструють шлюб, народжену дитину, візьмуть на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, тощо.

Нагадаємо, проект із будівництва Регіонального ЦНАП реалізується в рамках Меморандуму про співпрацю між Харківською областю і посольством США в Україні та при підтримці USAID.

За оцінкою радника Глави Адміністрації Президента України з питань реформ, екс-заступника міністра юстиції Грузії Георгія Вашадзе, Харківський регіональний центр надання адмінпослуг стане зразком для будівництва центрів по всій Україні.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта