Похоронні компанії на Харківщині кришують депутати - Добкін

25.04.2013 08:35 Влада
http://ktelegraf.com.ua/ http://ktelegraf.com.ua/

Сьогодні під час сесії Харківської обласної ради депутати створили комунальне підприємство “Ритуал”. Рішення підтримали 84 депутати.

Під час розгляду проекту рішення начальник Управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Анатолій Поливаний доповів, що статутний капітал нового КП становить 50 000 (п’ятдесят тисяч) грн.

- Створення КП Харківської облради «Ритуал» спричинено відсутністю на обласному рівні підприємств, які здійснювали надання ритуальних послуг мешканцям Харківської області, а також належне утримання та благоустрій ритуальних об’єктів по області, - зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Народний депутат України Ігор Швайка, який був присутнім на сесії, висловив зауваження, що дане підприємство може монополізувати ринок ритуальних послуг, що призведе до зростання цін на поховання. На що голова Харківської облдержадміністрації зазначив:

- Підприємство створюється для того, щоб люди, які живуть у передмісті Харкова, у районах могли поховати своїх померлих родичів без перешкод, пов'язаних з реєстрацією чи з іншими моментами. Раніше у сфері ритуальних послуг був повний безлад. Ділки давали хабарі лікарям і навіть правоохоронцям, щоб дізнатися про те, хто помер, і відразу з'являлися перед родичами та вимагали гроші, шантажували. При чому вони представлялися працівниками державних чи комунальних установ. Для наведення порядку у цій сфері ми почали боротьбу і тоді було створено харківське міське комунальне підприємство “Ритуал”. І зараз ми продовжуємо наводити лад. Різні похоронні компанії “кришують” сильні світу цього у тому числі і депутати, - наголосив губернатор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта