Суддя-снайпер Мамалуй розповів, що буде робити радником губернатора

19.03.2016 08:25 Влада
newzz.in.ua newzz.in.ua
Олександр Мамалуй, який зараз служить у прикордонних військах, став позаштатним радником голови ХОДА з військових питань.

Військовий хоче організувати у Харкові офіцерські курси та боротися з корупцією. 

- Я погодився, тому що мені запропонували стати радником саме з військових питань. Хоча в мене нема вищої військової освіти, але маю певну життєву мудрість, бойовий досвід маю, і щось грамотне порадити зможу. У мене є декілька ідей, які я давно хотів реалізувати. А ця позаштатна посада радника хороша тим, що тебе принаймні вислухають, ти маєш можливість донести якусь інформацію до осіб, які безпосередньо приймають рішення, а це дуже важливо. Одна з ідей — організація у Харкові короткострокових курсів з підготовки офіцерів запасу піхотної спеціальності, тобто командирів механізованих взводів. Їх все ще дуже не вистачає на війні, і багато демобілізованих сержантів, що мають бойовий досвід, могли б стати офіцерами. Нам під силу організувати це в Харкові, і такі курси будуть затребувані. А ще є питання територіальної оборони Харківщини. На неї виділятимуться великі кошти, і деякі люди, які на війну не ходили, хочуть за ці гроші “потриматися”. Причому це не дерджслужбовці, а люди з громадського сектору. Територіальна оборона Харківщини має будуватися з міркувань військової доцільності. У міру своїх можливостей і повноважень я намагатимусь не дати нікому красти. Це завжди погано, а під час війни — ще й підло, - розповів Олександр Мамалуй "СК".

Повне інтерв'ю читайте у сьогоднішньому № 34 газети "Слобідський край"

Довідка "СК". Олександр Мамалуй — професійний суддя. З 2001 року він працює в Харківському господарському суді. Та коли почалася війна — змінив суддівську мантію на військовий стрій. Він був призваний до Збройних Сил України в перший день мобілізації — 18 березня 2014 року. А з червня став снайпером роти снайперів 93-ї гвардійської окремої механізованої бригади. У складі цього підрозділу з 12 липня 2014 року по 3 березня 2015 року з позивним “Юрист” брав участь у визволенні та подальшій обороні с. Піски, Первомайського, Нетайлового, Опитного, Водяного, м. Авдіївки та пекельній обороні Донецького аеропорту.

9 березня минулого року Олександр Мамалуй був демобілізований, а вже 23 квітня отримав повістку вдруге. На цей раз його мобілізували до лав Державної прикордонної служби України. З липня 2015 року він знову виконує завдання в зоні АТО.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта