Світовий банк протягнув «руку допомоги» Харківській області

03.07.2017 11:03 Влада
У регіоні впроваджується проект, який допоможе малозабезпеченим подолати бідність.

Харківська область, разом з Львівською і Полтавською, увійшла в пілотний проект «Рука допомоги», який спрямований на виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності. Цей проект впроваджується завдяки допомозі Світового банку.

- Сьогодні Харківщина демонструє найкращу динаміку по зниженню безробіття, - зазначив під час візиту до Харкова 3 липня міністр соцполітики України Андрій Рева.

За його словами, проект стартував наприкінці 2016 року і триватиме до кінця 2018 року. Мінсоцполітики спільно з місцевою владою допомогають людям працевлаштуватися і відновити свої соціальні зв'язки.

Існує три варіанти участі у проекті: залучання людей до громадських робіт, працевлаштування через навчання та отримання допомоги на відкриття власної справи (до 65 тис. грн, проте гроші готівкою не надаються).

Наразі на Харківщині у проекті вже беруть участь 250 осіб, з них 96 – залучені до участі в оплачуваних громадських роботах. Також обласна комісія з реалізації пілотного проекту затвердила п'ять бізнес-планів учасників проекту на отримання фінансової допомоги для відкриття власної справи.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта