У Харкові відкрили територіальне управління НАБУ

28.07.2017 11:10 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
28 липня відбулося відкриття Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України.

У заході взяли участь керівник ХОДА Юлія Світлична, директор НАБУ Артем Ситник, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та прокурор області Юрій Данильченко.

У ході відкриття управління також було представлено директора Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України – Юрія Кравченка. Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Інститути боротьби з корупцією на сьогодні відповідально відносяться до виконання своїх функціональних обов’язків. Одне те, що в Харківській області декілька разів проходив етап підбору керівника управління, свідчить про якість підходу до цієї справи», - відзначила голова ХОДА.

Вона підкреслила, що функції управління НАБУ будуть розповсюджуватися не лише на співробітників органів державної влади, але й на представників місцевого самоврядування й депутатів рад різних рівнів.

«На всіх, хто має можливість розпоряджатися публічними коштами, - наголосила Юлія Світлична. – І саме Харківській області буде приділено особливу увагу. Наголошую на тому, що результату можна досягти за плідної співпраці всіх органів, яких залучено до боротьби з корупцією, і судової гілки в тому числі. Тут важливо підійти комплексно, якісно й доводити кожну справу до кінця. З боку ХОДА, якщо в тому виникне потреба, ми надамо будь-яку інформацію та всіляку підтримку всім органам, які борються з корупцією».

Харківське територіальне управління НАБУ було створено 29 червня. Його розташовано за адресою: Московський проспект, 140. Юрисдикція управління поширюється на Харківську, Сумську, Дніпропетровську, Запорізьку області та територію проведення АТО: Луганську та Донецьку області. У штаті управління - 7 осіб.

Довідка:

Питанню боротьби з корупцією в Харківській області приділяється підвищена увага. У цьому напрямку регіон, як і НАБУ, має підтримку Посольства США в Україні. У 2016 році між Харківською облдержадміністрацією та посольством США був підписаний меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співробітництво у всіх сферах діяльності. Також було підписано план спільних дій, що спрямовані на боротьбу з корупцією.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта