Водії, що не оплатили штрафи ДАІ, більше не зможуть їздити по дорогах Харківщини (ФОТО)

30.05.2013 10:20 Влада
Фото ДАІ ГУМВС України в Харківській області Фото ДАІ ГУМВС України в Харківській області
На п'яти стаціонарних постах ДПС ДАІ встановили програмно – апаратні комплекси «Відеоконтроль – Рубіж».

Як повідомили  ДАІ ГУМВС України в Харківській області, наразі програмно – апаратні комплекси «Відеоконтроль – Рубіж» працюють на п’яти стаціонарних постах ДПС ДАІ: «Кордон», «Пісочин», «Кемпінг», «ХТЗ», «Красноград». Обладнання дозволяє розпізнати державний номер транспортного засобу та автоматично звіряє його з базою даних.


- Якщо спрацьовує сигнал тривоги, інспектори ДПС слідкують за потоком транспортних засобів та зупиняють вказаний автомобіль. У разі неспівпадіння всіх символів з локальною базою даних, такий автомобіль не затримується, - розповів командир взводу роти ДПС ДАІ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Микола Бурда.
Сьогодні інспектори ДАІ часто зупиняють водіїв, що сплатили штраф за порушення ПДР, але вчасно не повідомили про це у районні відділення Державтоінспекції. А отже відомість про погашення боргу не фіксується у базі даних.


- В теперішній час проводяться заходи по вдосконаленню системи автоматичного погашення штрафів, але на даний момент у водіїв в автомобілі повинна знаходитися копія постанови Державної виконавчої служби про припинення або завершення виконавчого впровадження, -  пояснив заступник начальника відділу дізнання та розшуку УДАІ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Андрій Смагін.
Усього з початку введення в дію автоматизованої системи «Відеоконтроль – Рубіж» на п’яти стаціонарних постах ДПС співробітниками ДАІ виявили та доставили на спеціальний майданчик тимчасового утримання 14 автомобілів, що знаходилися в розшуку, та близько тисячі транспортних засобів, на які Державною виконавчою службою були накладені арешти.

Автор: Администратор сайта