Юлія Світлична зустрілася з представником НАТО

25.05.2017 06:30 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Під час зустрічі обговорювалися проекти, що реалізуються в Харкові.

Ситуація у сфері безпеки регіону, міжнародне співробітництво, впровадження реформ і допомога фахівців НАТО в ліквідації наслідків НС у Балаклійському районі - ось короткий список питань, які порушили в ході зустрічі Юлія Світлична й Александер Вінніков.

Приводом для чергового візиту до Харківської області глави Представництва НАТО в Україні став старт нового навчального курсу про НАТО в Національній академії Національної гвардії України.

Вітаючи главу Представництва Північноатлантичного альянсу, керівник ХОДА подякувала йому за програми, які НАТО реалізує в Харківській області, а також за допомогу, яка була надана під час ліквідації наслідків НС у Балаклійському районі. Юлія Світлична також зазначила, що дуже корисною ініціативою НАТО, реалізація якої потребує продовження, є підготовка у сфері тактичної медицини для військових лікарів.

Голова облдержадміністрації поінформувала Александера Віннікова про ситуацію в сфері безпеки регіону.

«На даний момент ми досягли таких результатів, які дають нам можливість запрошувати до Харківської області міжнародних партнерів, проводити міжнародні спортивні події. Це надає впевненості у тому, що кроки, які вживаються нами у сфері безпеки, є правильними», - зазначила Юлія Світлична.

Глава Представництва НАТО в Україні, у свою чергу поінформував керівника області про проекти, які реалізуються або плануються до реалізації в Україні в цілому й нашому регіоні, зокрема. Серед таких проектів він виділив Програму професійної підготовки НАТО, яка діє в Україні вже понад 10 років, і навчання за нею пройшли кілька тисяч цивільних держслужбовців у секторі безпеки й оборони.

«У рамках трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців ми нещодавно передали модульний басейн Українському інституту протезування в Харкові. Ми також плануємо запустити нові освітні програми для фахівців в області протезування та реабілітації. На даний момент у рамках нашої програми соціальної адаптації для колишніх військовослужбовців у Харкові ми проводимо три курси. За останні роки навчили близько 1000 військовослужбовців у Харкові та в Харківській області. Після завершення курсів у середньому 72 % учасників знайшли роботу протягом 6 місяців. Також діють програма психологічної реабілітації та програма розвитку сумлінності у сфері безпеки й оборони», - перерахував Александер Вінніков.

Він запросив Юлію Світличну взяти участь у заходах нового для регіонів проекту, що реалізується в рамках підтримки Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«Заходи ми плануємо на другу половину 2017 року, і вашу участь у них вважаємо дуже важливою», - зазначив глава Представництва НАТО в Україні.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта