Черговий спалах африканської чуми свиней виявлено на Харківщині

24.10.2016 06:20 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Валківському районі, Харківської області, виявлено черговий спалах африканської чуми свиней.

Про небезпеку стало відомо 21 жовтня від місцевого жителя. Він звернувся до Валківської районної державної лікарні ветеринарної медицини і повідомив про загибель поросят віком 3 місяці на власному обійсті.

Наступного дня були створені дві оперативні групи з представників Управління Держпродспоживслужби в Валківському районі, Валківської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Валківської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини, - повідомили у ГУНПУ в Харківській області.

23 жовтня робочі групи здійснили подворовий обхід приватних секторів по місту Валки, селищах Костов і Круглик з метою виявлення домашньої хворої худоби і її умертвіння безкровним методом. Станом на 13.00 знищено 27 голів свиней по вулиці Куйбишева міста Валки.

Заходи з подворового обходу з метою виявлення хворого свинопоголів'я тривають.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху небезпечної ситуації проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Валківській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів щодо недопущення поширення збудника АЧС, визначені межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта