Ботулізм в Харкові: лікарі підтвердили ще один випадок

14.08.2017 11:32 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Стан хворого хлопця медики оцінюють як середньої важкості.

Черговий випадок підозри на тяжке захворювання лікарі зареєстрували 11 серпня. Після всіх необхідних обстежень діагноз підтвердився — у 24-річного харків’янина ботулізм.

Це вже другий випадок цього захворювання, зареєстрований у поточному році. У ході розслідування встановлено, що молодий чоловік вживав непатрану в’ялену плотву, яку, зі слів хворого, він купив у магазині за адресою: вулиця Маршала Конєва, 2.

Перші симптоми захворювання (раптова слабкість, сухість у роті, важке дихання) з’явились приблизно через 20 годин після вживання риби. Хворий госпіталізований до реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні. Хворому введено полівалентний ботулінічний анатоксин та проводиться симптоматичне лікування. За даними лікарів стан хворого середньої важкості.

При обстеженні магазину супровідні документи на партію зазначеної риби суб’єктом господарської діяльності не надані. В Харківському обласному лабораторному центрі проводяться дослідження зразків плотви в’яленої, що були відібрані у магазині.

Нагадаємо, 22 липня 2017 року у Харкові зареєстровано випадок захворювання на ботулізм у дівчини 1995 року народження, яка вживала в їжу в’ялену рибу промислового виробництва, куплену в одному з магазинів міста.

Андрій Соха

Автор: Менеджер сайта