Попри перевищений епідпоріг, карантин в харківських школах поки не вводять

30.11.2016 07:20 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харкові спостерігається збільшення кількості захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це 29 листопада, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

Станом на 28 листопада, по медичну допомогу з симптомами гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 46 тис. осіб, в т. ч. 33 тис. дітей. З початку епідеміологічного сезону в стаціонари госпіталізовано з ускладненнями, пов'язаними з симптомами грипу, 641 особу, в т. ч. 425 дітей. Із загальної кількості госпіталізованих грип підтверджено у 32 осіб.

Як повідомив завідувач міською філією Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Володимир Чегодайкін, на сьогоднішній день показники захворюваності на ГРВІ серед населення Харкова знаходяться на рівні середньосезонного рівня. За його словами, з огляду на розвиток епідемічного процесу захворюваності на грип та ГРВІ в Харкові, зростання рівня захворюваності очікується з третьої декади грудня 2016 року до березня наступного року включно.

У нічних клубах Харкова пройдуть перевірки (Фото, Відео) 

Також у даний час спостерігається серйозне зростання кількості захворювань серед школярів: тільки за останній тиждень приріст склав 42 %.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, в місті необхідно вести постійний моніторинг ситуації в дитсадках, школах і ПТУ.

«Потрібно уважно стежити за зміною ситуації, щоб ми могли своєчасно відреагувати і прийняти рішення про призупинення занять в певних школах або класах. Зараз мова про це не йде, тому школи і дитсадки працюють у звичайному режимі, ніякого карантину ми не вводимо. Якщо ситуація погіршиться, то тоді будуть оперативно вжиті заходи і заняття будуть припинені», - підкреслив Ігор Терехов.

В Україні на грип та ГРВІ захворіли 193,2 тис. осіб, епідпороги перевищено в трьох областях, - передає Інтерфакс-Україна.

З 21 по 27 листопада 2016 року на грип та ГРВІ захворіли 193 тис. 261 особа, з них 69 % - діти до 17 років, епідемічні пороги перевищені в Дніпропетровській, Луганській і Харківській областях, - повідомляє видання.

Як повідомила в середу прес-служба Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу "Український центр з контролю і моніторингу захворювань", показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України становить 453,8 на 100 тис . населення, що на 13,3 % перевищує показники за минулий тиждень.

Микола Мельник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта