Краще оздоровлятися у Криму, ніж пити горілку в Єгипті — міністр туризму Лієв

29.05.2012 10:42 Суспільство
Вітчизняні пляжі кращі Вітчизняні пляжі кращі
Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим проводить іміджеве турне, в рамках якого планує затвердити імідж Криму як національного курорту України.

Відвідавши Дніпропетровськ, кримська делегація приїхала до Харкова.
- Харківщина — це наш побратим. Нещодавно Крим і Харківська область підписали угоду про побратимство, і в рамках цієї угоди ми проводимо Дні Криму, - зазначив Олександр Лієв.

Він розповів, що в рамках Днів Криму проводить лекції та навчання для харківських туроператорів і лікарів. Головна мета — розповісти про лікувальні можливості кримських курортів. Це основна риса, яка відрізняє  Крим від інших світових туристичних центрів.

- Ми надаємо санаторне лікування, наша функція — оздоровча. Тому не настільки важлива наявність біде в номері, скільки ефект від оздоровлення. Чи можна порівняти можливість позбавитися від чоловічого чи жіночого безпліддя із можливістю наїстися котлет і напитися горілки в Єгипті? Що важливіше? Це різні речі. Ми в іншому полі конкуруємо, - наголосив міністр.

Як зазначив Лієв, через неправильний імідж щорічно близько 4 млн українців приїжджають у Крим серпні і липні на пляж, забуваючи про лікувальні можливості. В першу чергу це профілактика і лікування захворювань легень, а також серцево-судинні захворювання і захворювання периферичної нервової системи.

 - Це те, на чому спеціалізується республіка Крим, те, заради чого в Криму колись побудували 560 санторіїв, сьогодні їх залишилось 244. Із 244 санаторіїв Криму майже за 200 мені соромно як міністру, - каже Олександр Лієв.  - Але є майже 50 санаторіїв, якими я пишаюсь, і їх треба відрізняти. Ціни в них прийнятні, якість така, що вони конкурентоспроможні. Але харків'яни, і навіть кримчани про них майже не знають.

“Дні Криму” проводять у 7 регіонах України, також у 5 містах Росії, в Мінську і Ризі. Делегація проводить дискусії, приймає думки експертів туристичного ринку, щоб сформувати  Національний український курорт.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта