Лікарів не відправлятимуть у безоплатні відпустки - І. Шурма

20.09.2012 11:26 Суспільство
http://k.img.com.ua http://k.img.com.ua
Харківська обласна рада під час сьогоднішньої сесії ухвалила рішення про створення в області комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Фінансування утвореного комунального закладу охорони здоров’я здійснюватиметься на обласному рівні, а джерелом коштів залишиться держбюджет.

На переконання віце-губернатора, створення на Харківщині «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ліквідує ганебні явища у системі швидкої допомоги.

– З організації екстреної медичної допомоги жоден пацієнт не понесе жодного дискомфорту, оскільки жоден працівник, який працює в системі швидкої невідкладної медичної допомоги, не буде скорочений. На жодну копійку не зменшиться заробітна платня. Більше того, не буде цих порочних «добровільних», як нам говорять, випадків відпусток без збереження заробітної плати, як це сьогодні є на багатьох станціях швидкої невідкладної медичної допомоги, – наголосив Ігор Шурма.

Він зазначив, що сьогодні в районах та містах області медицина фінансується менше ніж на 50% від потреби, а на «швидку невідкладну допомогу необхідно виділяти 15% від загального фінансування».

– Сьогодні ми маємо фінансування у кращому випадку 9%, а можливо в рідких випадках 10%. Маємо старі автомобілі, фельдшерів та лікарів з порожніми сумками, маєте випадки, коли люди змушені йти у поліклініку з високою температурою, – підкреслив віце-губернатор.
Він повідомив, що новоутворена структура передбачає окрему юридичну особу зі своїм фінансуванням.

– На екстрену медичну допомогу буде виділятися 15% від загального обсягу бюджету галузі охорони здоров’я, – сказав Ігор Шурма.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта