Лише два пляжі в Харкові відповідають санітарним нормам

14.07.2016 11:15 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Тільки на двох водоймах Харкова з шести вода і пляжі відповідають всім санітарним нормам.

Про це 13 липня в прес-центрі Харківської міської ради повідомила начальник відділу державного контролю над дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в місті Харкові Ірина Зубкова.

За її словами, санпаспорти отримали Журавлівський гідропарк («Контакт») і Безлюдівський лугопарк. В інших водоймах купатися не рекомендується. Про це відвідувачів сповіщають інформаційні щити.

- Не дивлячись на те, що тільки дві водойми отримали санпаспорти, проводиться лабораторний контроль всіх шести зон рекреації, з травня по жовтень беруться проби води. Нестандарт виявлено в Олексіївському і Жовтневому лугопарках, а також Петренківській водоймі. Непрозорість води свідчить про те, що відбуваються процеси бродіння, у води є характерний запах заліза. Патогенної мікрофлори виявлено не було, як і холери, - повідомила Ірина Зубкова.

Заручником стічних вод стало село на Харківщині 

За її словами, у багатьох водойм немає власників, територію там не прибирають, дно не перевіряють. Тому відпочиваючі повинні більш відповідально ставиться до своєї безпеки і здоров'я, купаючись у таких місцях.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта