Лжелікар виманює гроші у літніх харків'ян

29.09.2017 13:17 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
Кількох літніх людей обдурила невідома жінка, яка під виглядом лікаря Міської клінічної лікарні № 14 ім. професора Л. Л. Гіршмана пропонувала їм свої послуги.

Як повідомив 29 вересня головний лікар лікарні імені Гіршмана Михайло Ковтун, невідома представляється лікарем-офтальмологом Юлією Леонідівною, заходить у будинок до пенсіонерів, пропонує літнім людям ліки, окуляри за завищеною ціною і свою допомогу в постановці на пільгову чергу на операцію з лікування катаракти.

«Наші лікарі вдома огляди не проводять. Ми хочемо попередити всіх харків'ян - якщо хтось представляється лікарем лікарні імені Гіршмана, то це неправда. Можливо, ми точно не знаємо, ці люди володіють базою даних якихось поліклінік, може, нашої, і знають, що є люди, які потребують лікування очних захворювань. До молодих людей вони не заходять», - повідомив головний лікар.

Масштабна пожежа сталася на підприємстві у Харкові (Фото, Видео)

Юлія Леонідівна дійсно працює в лікарні. Прізвище лікаря-офтальмолога поліклінічного відділення вищої категорії - Мунгієва. Вона вже 30 років працює в медицині і майже 25 з них приймає пацієнтів клінічної лікарні імені Гіршмана. Первинний прийом у лікаря щодня проходять 20-25 осіб, а після 14:00 починаються амбулаторні операції.

Юлія Мунгієва зазначила, що пацієнтів у неї багато, хворі добре з нею знайомі, і, можливо, за рахунок цього її ім'ям і скористалися.

«Ситуація не дуже приємна - за стільки років почути своє ім'я в такому світі. До завідуючої відділенням звернулася хвора зі скаргою, що до неї додому прийшов представник лікарні, назвався моїм ім'ям. Алла Євгенівна представила пацієнтці співробітників поліклініки, в тому числі і мене, але вона ту жінку серед нас не впізнала. І ситуація начебто з'ясувалася, але ці епізоди повторюються регулярно. Це насторожує. Шкода хворих, які дуже довірливі. Пацієнти у нас люди літні, і скористатися безпорадністю людини дуже легко», - зазначила Юлія Мунгієва.

Вона, як і головний лікар, ще раз підтвердила, що прийом пацієнтів проходить тільки в спеціалізованому кабінеті, послуги вдома лікарі не надають. Пацієнтів приймають з направленням, за попереднім записом, перед обстеженням вони проходять реєстрацію.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта