Медики розповіли, на яких пляжах області заборонено купатися

07.07.2017 10:10 Суспільство
«Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводить моніторингові дослідження якості води в місцях масового відпочинку.

У червні 2017 року лабораторним контролем охоплено 54 пляжі на території Харкова та області.

Досліджена 161 проба за санітарно-хімічними показниками, з них не відповідали нормативним вимогам 8 проб (5,0 %) за вмістом сульфатів, показниками сухого залишку та біологічного споживання кисню.

За мікробіологічними показниками досліджено 289 проб води, з них не відповідали нормативним вимогам 22 проби (7,6 %), де виявлено перевищення індексу лактозопозитивних кишкових паличок (далі – ЛКП).

За фактами встановлених відхилень від нормативних показників направлені листи до органів місцевого самоврядування та власникам пляжів з рекомендаціями щодо обмеження використання водойм для купання населення.

У зв’язку з потенційною небезпекою для здоров’я населення «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» застерігає від купання на наступних пляжах:

Балаклійський міський пляж на р. Ляхівці;

Чугуївський район — пляж на р. Сіверський Донець в смт Есхар,

зона рекреації поблизу Чугуївського молокозаводу,

пляж на Печенізькому водосховищі поблизу розвилки доріг с. Мартове — смт Великий Бурлук.

У Харкові на пляжах Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського водоймища, гідропарку «Жовтневий», Основ’янського озера, Петренківського водоймища якість води, відібраної 20.06.2017, відповідає нормативним вимогам.

Інформація щодо переліку пляжів, на яких не рекомендовано купатись, в подальшому буде оперативно оновлюватись. 

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта