Водоймище на території дитячого табору під Харковом небезпечне — медики

04.08.2017 11:26 Суспільство
Акваторія пляжу наметового містечка «Бритай» у Лозівському районі за санітарно-хімічними показниками не відповідає нормативним показникам.

Такі результати досліджень Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України, який протягом липня займався перевіркою таборів області.

За цей час фахівці здійснили відбір та дослідження проб з об’єктів навколишнього середовища в 24 закладах оздоровлення та відпочинку області.

Так, в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, де є пляжі, дослідили 26 проб води відкритих водойм на санітарно-хімічні показники, 28 проб на мікробіологічні показники та 10 — на паразитологічні.

 Чотири проби води за санітарно-хімічними показниками з акваторії пляжу наметового містечка «Бритай» у Лозівському районі  не відповідали нормі.

Питна вода - відповідає вимогам.

Також дослідили 442 змиви з обладнання, одягу та рук працівників на наявність бактерій групи кишкової палички. З них 20 (4,5 %) не відповідали нормативу. З 61 проби готових кулінарних виробів, досліджених на бактеріальне забруднення, відхилення від нормативу виявлені в 1 пробі.

Зазначені факти свідчать про недотримання персоналом харчоблоків правил особистої гігієни та санітарно-гігієнічного режиму, в т. ч. режиму миття інвентарю та обладнання, недостатню термообробку харчових продуктів під час приготування страв, кажуть фахівці лабцентру.


"Це може призвести до виникнення групових інфекційних захворювань в закладах оздоровлення та відпочинку", - додали вони.

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта