Ситуацію з менінгітом у Люботині прокоментував облздрав

07.10.2016 14:38 Суспільство
Фото:news.meta.ua Фото:news.meta.ua
В Управлінні охорони здоров’я ХОДА вважають, що випадки захворюваності на менінгіт у Люботині не можуть розглядатися як спалах.

Як підкреслили в Управлінні, перші випадки захворювань на менінгіт серед дитячого населення в організованих колективах  Люботина зареєстровані у середині вересня поточного року. Діти, що захворіли, відвідують дошкільний навчальний заклад та навчаються у різних класах чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів. Ці випадки захворювань епідеміологічно не пов’язані між собою, не мають єдиного джерела інфекції, тобто не можуть розглядатись як спалах. 

За інформацією спеціалістів, усі діти з міста Люботин з підозрою на менінгіт були госпіталізовані до комунального закладу охорони здоров’я «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня».

- Відповідно до перебігу захворювання стан дітей розцінювався як середньої важкості. Діти отримують необхідне лікування відповідно до протоколу з обстеження та лікування цього захворювання, - відзначили в облздраві. - У 6 дітей виділений збудник ентеровірусу, що дало змогу діагностувати ентеровірусну природу цього захворювання. Одна дитина продовжує обстеження.

7 жовтня двох дітей уже виписали, п’ятеро продовжують лікування.

- У навчальних закладах медичними працівниками проводився щоденний огляд дітей, визначено кількість контактних дітей. Адміністраціями закладів охорони здоров’я, що розташовані на території Люботина, відпрацьовано питання постійного нагляду за контактними та здоровими дітьми, - додали в Управлінні охорони здоров’я.

Нагадаємо, ЧЕРЕЗ НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ ЗАКРИЛИ ВСІ ШКОЛИ У ЛЮБОТИНІ 

Тетяна Лісна

Автор: Администратор сайта